Hedelmävero

Hyvät lukijat! Nyt olen saanut vahvistuksen epäilyksilleni. Valtiovarainministeriössä on salainen osasto X, jonka tehtävänä on laajentaa veropohjaa. Nyt osasto on ylittänyt itsensä laatimalla ehdotuksen kaiken makean verottamiseksi sokeripitoisuuden pohjalta. Asiassa on kuitenkin vielä pieni tekninen ongelma. Ei ole nimittäin vielä sellaista vaakaa, joka punnitsisi hedelmän, mittaisi sen sokeripitoisuuden, laskisi veron ja kokonaishinnan sekä tulostaisi viivakooditarran maksua varten. Toistaiseksi tullaankin verottamaan keskimääräisten sokeripitoisuuksien perusteella. Kunhan vain eivät menisi persikat ja päärynät sekaisin!
Vero tulee koskemaan myös sellaisia kotitalouksia, joilla on hedelmäpuita. Verottaja käy tarkistamassa puiden määrän ja niiden tuoton. Keskimääräisen sokeripitoisuuden perusteella määritellään sitten könttävero. Verovelvollisen tulee toki vuosittain veroilmoituksessaan ilmoittaa mahdolliset poikkeamat suuntaan tai toiseen. Sitten tulee joko hyvitystä tai mätkyjä. Muista EU-maista omaan käyttöön tuotuja hedelmiä ei sen sijaan veroteta.
Koska kaupungin henkilökunta ja suurin osa kaupungin asukkaista pitää Lahden kaupunkia makeana paikkana, niin myös Lahden kaupungille on tulossa vero. Vero kuitenkin pidätetään suoraan yhteisöveron tuotosta. Koska kuitenkin näyttää siltä, että yhteisöveron tuotto on Lahden osalta vakaassa laskusuunnassa, niin saamatta jäänyt vero voidaan periä myös kaupunginjohtajan palkasta ja palkkioista. Mikäli tämäkään ei riitä, niin seuraavaksi käydään päätoimisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkaan ja palkkioihin ja siitä sitten nokkimisjärjestyksessä alaspäin.
Seuraavaksi osaston tarkoitus on perehtyä marjojen verotukseen niiden sokeripitoisuuden pohjalta. Tässä vaikeutena ovat kuitenkin metsämarjat, joiden verotus pitäisi perustua niiden hehtaarituottoon. Vaikeutena tässä on perustuslaillinen jokamiehen oikeus marjanpoimintaan. Näin ollen maanomistajaa olisi epäoikeudenmukaista verottaa niistä marjoista, jotka on poimittu vieraisiin koppiin. Tutkinnan alla on kuitenkin jälleen kerran se, kuinka paljon keskimäärin vieraisiin koppiin marjoja metsistä poimitaan.
Tähän on tultu rakkaat lukijat ja tilanne sen kuin pahenee. Jos tämä kuitenkin leviää aina EU:n tasolle ja Kreikkaan asti, niin ei kyllä kannata hakea tukia olemattomille banaaniviljelmille. Joutuu pian maksamaan veroja olemattomien banaanien sokereista. Vai oliko se banaani ollenkaan hedelmä ja onko siinä sokeria? Mutta – ei mikään ole niin kekseliäs kuin rahapulassa oleva poliitikko!

Comments are closed.


WP Login