Euro kuin vanha vitsi

Pan Amin Jumbo oli matkalla New Yorkista Lontooseen. Jossain Islannin lounaispuolella kapteeni kuulutti matkustajille: Hello folks, olette mahdollisesti huomanneet, että oikealta puoleltamme on yksi moottori sammunut, mutta ei mitään hätää, saavumme Lontooseen ehkä noin tunnin myöhässä. Kukaan ei reagoinut ilmoitukseen sen kummemmin, vaan jatkoivat nukkumistaan tai muita tekemisiään. Oli kulunut ehkä reilu tunti, kun kapteeni oli jälleen äänessä: Hyvät matkustajat nyt vasemmalta puoleltamme on sammunut yksi moottori, mutta ei hätää, olemme Lontoossa ehkä reilut kaksi tuntia myöhässä. Joku matkustajien joukossa alkoi jo näyttää hieman hätääntyneeltä, mutta matka jatkui. Muutaman tunnin kuluttua jo melko huolestunut kapteeni oli jälleen äänessä: Arvoisat matkustajat, olemme menettäneet kolmannenkin moottorin, mutta viimeiselläkin moottorilla pääsemme Lontooseen tosin 4 – 5 tuntia myöhässä. Tämä kuulutus jo havahdutti suurimman osan matkustajista ja alkoholin kulutus alkoi kasvaa. Viimein kuitenkin Heathrown lähestymisvalot alkoivat vilkkua edessä ja lentoemäntä kuulutti: Muutaman minuutin kuluttua laskeudumme Lontoon Heathrown lentokentälle jne. Eräs teksasilainen heräsi unestaan, ryhdistäytyi penkissään ja totesi: oli se helvetin hyvä, ettei mennyt se viimeinenkin moottori. Olisi jouduttu olemaan täällä koko yö!
Tämä on tilanne näköjään myös euron suhteen. Lennetään ja lennetään, mutta moottoreita sammuu joka puolella niin, että katastrofista tulee pysyvä tila.

Comments are closed.


WP Login