Pyramidihuijaus

Suomessa on Kreikan tilanne saanut kohtuuttomasti huomiota. Onko kukaan kuitenkaan tarkemmin tutkinut Kreikan velkaongelmien syitä. On uutisoitu vainajille maksetuista eläkkeistä, virkamiesten kohtuuttomista eduista, valtionyhtiöiden työntekijöiden hulppeista eduista ja virkamiesten elinikäisestä irtisanomissuojasta. Huomaamatta ovat jääneet monet muut asiat. Niistä ei ole myöskään Komissiossa tai parlamentissa juuri keskusteltu.
Julkisten tietojen mukaan Kreikka on käyttänyt 2000 – 2010 armeijansa asehankintoihin 125 – 150 miljardia euroa. Huomattava osa näistä hankinnoista on tehty EU:n alueelta, koska esim. Yhdysvalloista tehdyistä hankinnoista joudutaan maksamaan veroja, kuten Suomi hyvin tietää. Suurimpia aseiden toimittajia ovat olleet Ranska ja Saksa. Kaupat on rahoitettu ottamalla lainaa saksalaisista ja ranskalaisista pankeista. Selvää on, että suuria summia euroja on uponnut myös korruptioon. Näissä maissa ei vaan olla yhtä hanakoita tonkimaan asioita kuin Suomen asekaupoissa.
Suomi puolestaan joutuu säästämään puolustusmenoissaan 800 miljoonaa euroa lähivuosina. Urpilaisen neuvottelemien vakuuksien sijasta olisi voinut ottaa vakuuksiksi vaikkapa panssarivaunuja sekä vesi- ja ilmahävittäjiä. Vai miten tätä asiaa pitäisi lähestyä? Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että Saksa ja Ranska maksattavat Kreikan aseostot eurooppalaisilla veronmaksajilla. Olisikin mielenkiintoista tietää vaikka hypoteettisesti, kuinka Suomen perustuslaki ja EU:n liittymissopimus suhtautuvat vieraan vallan aseostojen rahoittamiseen?

Comments are closed.


WP Login