Suomalainen häviää aina

Maan hallitukset ovat EU:a selkänojanaan käyttäen kannustaneet kansaa ostamaan vähäpäästöisiä ja vähemmän polttoainetta käyttäviä ajoneuvoja. Tätä on painokkaasti perusteltu ilman saasteiden vähentämisellä ja ilmastonmuutoksen torjumisella. Porkkanat ovat olleet aika vähäisiä, mutta keppiä on tullut olan takaa. Totuushan asiassa on se, että kun toimitaan ohjeiden mukaan, niin polttoaineiden käyttö vähenee. Se taas vaikuttaa suoraan valtion verotuloihin. Valtiovarainministeriön virkamiehet eivät voi mitenkään hyväksyä verotulojen vähenemistä, joten polttoaineiden veroja on nostettava samassa suhteessa. Tämä merkitsee sitä, että suomalainen autoilija häviää aina. Hyvä puoli asiassa on tietenkin se, että Suomen öljyriippuvuus vähenee ja öljyntuonti pienenee.
Uusi vasemmistolainen ministeri aikoo kuitenkin panna vielä paremmaksi. Nyt ryhdytään ponnekkaasti kehittämään autoilijoiden satelliittivakoilujärjestelmää. Tarkoitus on valvoa autoilijoiden matkantekoa yläilmoista. Sivutuotteena tapahtuu muutakin. Nopeusrajoitusten noudattaminen voidaan suorittaa siten, että satelliittipaikannuksen perusteella auton nopeus voidaan ohjata nopeusrajoitusten mukaan. Toisaalta tällainen paikannus kertoo myös sen, jos kuski on ollut vaikka joron jäljillä eli vieraissa. Lokitiedoistahan sekin asia selviää ja voi kotona tai työpaikalla tulla kylmiä pyyhkeitä. Neuvostoliitossa tämä järjestelmä olisi otettu varmasti käyttöön, jos suinkin olisi ehditty.
Eikä tämä vielä mitään. Energiatehokkaita taloja rakennetaan yhä enemmän, jotta energian käyttö pienenisi. Öljylämmitystaloille laitetaan seurauksena öljyn käytön vähenemisestä lisää veroja lämmitysöljylle. Jos kuitenkin yrittää siirtyä maalämpöön tai muunlaisiin lämpöpumppuihin, niin rangaistukseksi on lisättävä veroja sähköenergiaan ja siirtohintoihin. Suomalainen ei siis voi voittaa koskaan, vaan on aina häviävällä puolella. Kaikki säästöyritykset Valtiovarainministeriö kostaa veroja nostamalla.
Ainoa toivo on polttokennoteknologian kehityksessä. Silloin voimme salaa yön pimeydessä käydä hakemassa vettä joista ja järvistä ja muuttaa sen vedyksi. Tuloksena on täysin puhdas teknologia. Palamisjäte päätyy takaisin luonnonkiertoon. Mutta ehkä meitä silloin seurataan satelliiteilla ja veroja laitetaan öisten hiippailujen perusteella.

Comments are closed.


WP Login