Kotitalousvähennyksen leikkaukset

Siitä, kun hallitusneuvottelut alkoivat ja tietyistä leikkauksista sovittiin, maailma on mennyt nopeasti huonompaan suuntaan. Kotitalousvähennystä nostettiin jotakuinkin samanlaisten uhkien edessä, kuin missä nyt ollaan. Kuinka järkevää on nyt leikata kotitalousvähennystä ja palata takaisin hämärille markkinoille? Näinhän tulee käymään, jos leikkauksia tehdään. Olisiko syytä miettiä hieman suurempaa kuviota ennen päätöksen tekoa?
Tässä saattaa hyvin käydä niin, että se mikä mahdollisesti säästetään, hävitäänkin töiden siirtyessä pimeille markkinoille. On nimittäin turha luulla, että vaikka talousrikostutkijoita laitettaisiin jokaiseen kylään ja kaupunginosaan, niin kahden kaupat tuskin paljastuvat. Eivät ole paljastuneet aikaisemminkaan. Kuluttajan kannalta tietenkin hyvä asia on se, että vähennykset eivät mene hintoihin. Lopputulos saattaa siis olla kuluttajan kannalta parempi, mutta onko se yhteiskunnan kannalta?

 

Comments are closed.


WP Login