Viisasten kivi

Oi näitä kolumnistin onnen päiviä! Hallituksen muodostaminen on ihan kuin jenkkimäistä saippuasarjaa parhaimmillaan. Näin jo aiemmin yhteyksiä Kauniisiin ja rohkeisiin, mutta nyt ollaan jo ylittämässä sekin taso, vaikka Jyrkin vanha tumma kumppani on taas pyrkimässä mukaan samaan petiin. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta tässä yhteydessä englantia puhuvat käyttävät sanontaa going bed together. Joten, kun lainaamme sivistystämme kaiken aikaa muun maailman kielistä, niin ehkä tämänkin sopisi lainata. Tohtori ystäväni laittoi jo Etlarin kolumnissaan perusasiat hallituksen tekijöiden lähtötelineisiin, mutta totesi samalla, että eipä taida talouden totuudet kiinnostaa. Sehän on ollut Suomessa maan tapa. Vasta sitten alkaa tapahtua, kun ollaan kurkkua myöden suossa ja ämpäri päässä.
Apuun on huudeltu myös senioriteettia ja kokemusta. Nämä kuitenkin ilman vanhaa konsensusta. Heinäluoma jo huomasi, että ei ollutkaan lakkojoukkoja taustavoimana ja shakkimestarin bluffi räjähti silmille. Kroatia onkin mahdottoman kaunis turvapaikka. Nyt näyttä siltä, että ainoa pelastus on viisasten kivi. Viisasten kivi on myyttinen aine, joka ei kuitenkaan liity Kalevalaan. Viisasten kiven kerrottiin pystyvän muuttamaan muita metalleja kullaksi. Pystyykö se muuttamaan velat saataviksi, onkin jo toinen juttu. Myöhäiskeskiajalta lähtien uskottiin myös, että viisasten kivi olisi samalla ollut myös kaikki sairaudet parantava ihmelääke ja että se voisi jopa tehdä ihmisestä kuolemattoman. Mikäli hallitusneuvottelut etenevät tätä vauhtia, niin kuolemattomuus saattaa ollakin tarpeellinen.
Me lahtelaiset voimme vain seurata sivusta kateellisena tapahtumia etenkin, jos demarit ovat lopullisesti pihalla, kuten yleensä ovat. Veropohjan laajentamista demarit ovat olleet aina huutamassa, mutta pohja taitaa olla jo niin laaja, että sitä voi laajentaa enää vain sänkykammariin. Se tosin edellyttäisi valvontakameroita kaikkiin valtakunnan peräkammareihin. Se voisi puolestaan karkottaa loputkin äänestäjät. Vanha totuus on, että tulojen lisääminen ei pelasta konkurssilta, jos menot lisääntyvät nopeammin. Byrokratia on se tarun lohikäärme, jolle aina kasvaa uusi pää katkaistun tilalle.

Comments are closed.


WP Login