Vaalit tulee ja turvat paukkuu?

Vaalit ovat tulossa, mutta kovin hiljaiselta näyttää. On aivan kuin poliittiset puolueet olisivat jo tyytyneet galluppien tuloksiin ja lepäisivät laakereillaan. Toinen vaihtoehto on se, että ei oikein tiedetä, mitä pitäisi sanoa ja mistä puhua. Osittain tämä pitääkin paikkansa, koska suuri kantava vasemmistolainen aate eli kommunismi kaatui omaan mahdottomuuteensa. Ei ole vieläkään ymmärretty sitä, että ei ole enää oikeistoa ja vasemmistoa. Vasemmiston vanhat paukut on käytetty. Samoin on käynyt työväenliikkeelle. Senkin on valittava, onko työpaikka vai ei.

Ihmiskunta, Suomi mukaan luettuna, on jakautunut kahtia köyhiin ja rikkaisiin. Näiden välissä on epämääräinen luokka, joka haluaa epätoivoisesti kuulua hyvinvoiviin ja joutuvat sen vuoksi tekemään töitä nuppi punaisena. Vasemmiston alkuperäinen tavoite oli tasata tulonjakoa ja hävittää köyhyys. Siinä se on surkeasti epäonnistunut. Syyttävä sormi osoittaa globalisaatiota, joka laittaa kaikki kilpailemaan kaikkien kanssa jo konttausiästä alkaen. Raamattu kyllä varoitti tästä toteamalla, että leipää on syötävä otsa hiessä. Käännettynä tämä tarkoittaa sitä, että jos ei voita lotossa, niin töitä on painettava.

Globaalissa kilpailussa köyhyydeltä voivat välttyä vain omavaraiset valtiot. Nykymaailmassa näitä ovat vain liikaa omaan tarpeeseensa tuottavat öljyvaltiot. Niissäkin on köyhiä, mutta se johtuu hallintojärjestelmästä eikä puutteesta. Neuvostoliitto oli valtio, joka olisi voinut olla omavarainen ja poistaa köyhyyden. Kommunistinen aate oli teoriassa ihan hyvä, mutta sen pilasivat ahneet toverit, laiskuus ja tehottomuus. Miksi tehdä mitään, jos kaikki on yhteistä. Kommunismin sortuminen omaan tehottomuuteensa vei pohjan koko Euroopan vasemmistolaisuudelta. Ei ollut enää, millä kehua.

Nyt ollaan tässä. Tilanne on uusi, eikä kukaan tiedä, mitä oikein pitäisi tehdä. Kokoomuksen puoluetoimisto on päättänyt järjestää kirjoituskilpailun. Aihe on sekin etsivä. Tulisi kirjoittaa kokemuksistaan Kokoomuksessa. Tällä ilmeisesti pyritään profiloitumaan uudenlaiseksi kansanpuolueeksi. Näihin vaaleihin tämä profilointi ei mitenkään ehdi. Vaaleista näyttääkin tulevan hyvin eriskummalliset. Karavaani kulkee, koska laki niin määrää, mutta edes koirat eivät hauku. Paitsi persut. Tämä on yhtä surullista kuin kulkue Golgatalle parituhatta vuotta sitten.

Comments are closed.


WP Login