Toimihenkilöt löysässä hirressä

Toimihenkilöt ovat ennenkin tehneet rankasti töitä ja pitkiä päiviä. Silloin ei kuitenkaan kännykkä häirinnyt autossa, hotellissa tai kotona. Jos asiaa oli, niin hotellista soiteltiin toimistolle tarpeen vaatiessa. Tosin silloin syötiin pitkiä lounaita puolilta päivin aamu neljään. Käytiin Lapissa ja joskus siellä meni viikko tai parikin. Näistä kuitenkin syntyi usein koko ihmisiän kestäviä ystävyyssuhteita ja myös liikesuhteita, joihin ulkopuolisten oli vaikea kiilata väliin. Silloin tunnettiin käsite ”first refusal” niin kansainvälisessä kuin kotimaan kaupassakin. Termi tarkoitti, että kaupan sai samaan hintaan kuin pahin kilpailija, jos niin halusi. Kaupan saattoi jättää tekemättäkin ja silti oli mukana seuraavissa kisoissa.

Nyt sen sijaan toimihenkilöillä ei ole työaikoja, jos niitä ei ollut ennenkään. Tilanne on kuitenkin henkiseltä kantilta paljon vaikeampi. Puhelin ja kannettava tietokone orjuuttavat ihmisen. Se sitoo ihmisen työhönsä 24/7. Tämä koskee koko organisaatiota pääjohtajasta sihteeriin. Tuskaa lisää vielä se, että saadakseen toimihenkilöt pois työaikalakien piiristä, yritysten johto antaa heille älyttömiäkin päälliköiden nimiä. Kun ne ovat vielä englanniksi, niin vaikea on käräjille huudella ylityökorvausten perään. Rekkakuskit ja lattiatason duunarit ovat tässä suhteessa paljon paremmassa asemassa. Toimihenkilöt ovat nykyajan torppareita.

Ruumiillinen rasittavuus on siis muuttunut henkiseksi stressiksi. Tästä johtuen meillä ilmeisesti on kymmeniä tuhansia parhaassa työiässä olevia sairaseläkeläisiä. Paradoksiksi tämä muuttuu silloin, kun hallitus osoittaa sormella ja sanoo: PYSTYTTE PAREMPAAN. Tehostakaa ja lisätkää tuottavuutta. Tilastojen valossa tämä vaikuttaa suorastaa ilkeilyltä. Vuonna 1995 meillä oli saman verran työntekijöitä kuin nyt, ehkä jopa hieman enemmän, mutta nyt BKT on yli kaksinkertainen vuoteen 1995 verrattuna. Jos tästä vielä pystytään tehostamaan, niin joku voisi kertoa miten. 

Suomessa muutokset tapahtuvat yleensä vasta pakon edessä. Vaikka tilanne tunnettaisiinkin, niin mitään ei tehdä ennen kuin on jo myöhäistä. Nyt vaan panokset ovat entistä kovemmat, koska pelataan ihmisten mielenterveydellä ja jopa hengellä. Kyseessä ei ole enää pelkkä muutosvastarinta.

Comments are closed.


WP Login