Sexyn verotus

Verotus ei ole koskaan ollut seksikästä, eikä se sitä ole nytkään. Tästä johtuen verottajan pitkä käsi on aloittanut tai ainakin mahdollistanut phishing-verotuksen. Phishing on Netistä tunnettu menetelmä, jolla yritetään haittaohjelman avulla kalastella ihmisten tietoja heidän tietokoneiltaan. Tietokoneiden erilaiset turvaohjelmat ja palomuurit yrittävät parhaansa mukaan torjua näitä. Sen sijaan tavallisella kansalaisella ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia torjua verottajan phishingiä, jota se kauniisti kutsuu veropohjan laajentamiseksi.

Viimeisimmässä asumiskustannuksia kartoittavassa tutkimuksessa todettiin, että kerrostaloasujan asuinkustannuksista menee jopa 60 % valtion ja kuntien pussiin tavalla tai toisella. Osa kustannuksista menee toki suoraan kuluihin, mutta mihin käytetään esimerkiksi kiinteistövero? Jos joku vielä muistaa, niin aikojen alussa tämän rinnalla oli katumaksu, jonka selkeä tarkoitus oli pitää tiet ja kadut kunnossa. Myöhemmässä vaiheessa nämä yhdistettiin. Sen jälkeen alkoi kiinteistöveron jyrkkä nousu. Kuitenkin samaan aikaan on katujen ja teiden kunnossapitoa priorisoitu kuitenkin siten, että huonompi hoito ei kuitenkaan alenna kiinteistöveroa. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että kiinteistövero käytetään kokonaan muihin tarkoituksiin kuin, mitä alun perin oli tarkoitus.

Vielä törkeämpi esimerkki on autovero. Kun se otettiin käyttöön 1950-luvun lopulla, niin lain perusteluissa nimenomaan painotettiin, että sen tuotto korvamerkitään teiden rakentamiseen ja kunnossapitoon. Vaan kuinka on käynyt? Tiet rapistuvat käsiin ja vain pieni murto-osa verosta käytetään teiden kunnossapitoon. Tämän lisäksi autoilua verotetaan polttoaineveroilla, käyttövoimaveroilla, ALV:lla yms. Verotuksen kohteita on jo niin paljon, että tuskin hallitus tai verottaja itsekään tietää, mistä kaikesta veret seisauttavat verot virtaavat.

On kuitenkin yksi laaja-alue, josta ei vielä veroteta, vaikka siitä on aika ajoin keskusteltu. Seksiä ei ole vielä verotettu, kuin pieneltä osalta maksullista seksiä. Veron perusteena on nyt se, että seksillä ja rakkaudella sekä perheen perustamisella on hyvin vähän yhteyksiä keskenään. Seksistä on tullut kertakulutushyödyke, joten sitä on mahdollista verottaa kuten kaikkia muitakin hyödykkeitä. Seksiä harrastetaan nykyisin missä vaan, koska vaan, kenen kanssa vaan ja ilman kummempia tunteita. Lisäksi on erilaisia seksi tuotteita eli brändejä. On sääliseksiä, katumusseksiä, lohtuseksiä, sovintoseksiä ja sellaisia, joista näin vanha mies ei edes ole kuullutkaan. Lisäksi ilmassa sinkoilee v-sanoja ja varsinaiseen aktiin liittyviä sanoja siinä määrin, että osa kansasta ei pysty liikkumaan julkisissa kulkuvälineissä kiihottumatta. Toisaalta sillä on omat hyvätkin puolensa, koska eläkeläisten ei tarvitse enää esittää eläkekorttia lippua maksaessaan. He ovat nimittäin ainoita, jotka punastuvat jo kulkuvälineeseen astuessaan. Nuoret eivät enää osaa punastua mistään. Siksiköhän melanooma on lisääntynyt?

Yllä olevat perustelut ovat siis siksi raskauttavia, että seksin kuluttamisesta voidaan ryhtyä verottamaan. Vero perittäisiin ennakkoverona. Periaatteessa seksiä pitäisi verottaa kaikilta yli 12-vuotiailta, koska se näyttää olevan melko yleistä jo siitä iästä alkaen. Toisaalta yli 68-vuotiaita ei tulisi verottaa. Tämä perustuu tulevaan jätevesiasetuksen muutokseen, jossa yli 68-vuotiaat on vapautettu jätevesiensä puhdistamisesta. Seksiverolaissa on myös sallittava tiettyjä vähennyksiä. Ensinnäkin kaikki seksin hankkimiseen liittyvät kustannukset kuten kaikki ehkäisyvälineet, matkat iskupaikoille, tarjoilut ja jos joku vielä ostaa kukkia, niin ne myös. Myös lääkärin todistus riittäisi vapauttamaan verosta. Naisten vero olisi hygieenisyyssyistä vain ¾ täydestä verosta. Lain valmistelijat voivat oman asiantuntemuksensa mukaan lisätä vähennyksiä. Tärkeää on myös antaa reilut vähennys jokaisesta lapsesta. Tämä siksi, että vierasmaalaiset eivät kansoittaisi maatamme.  

Olisi myös tutkittava tarkoin mahdollisuudet verottaa seksituristeja. Vaikka nyt Suomeen tulevat turistit vielä säästettäisiin verolta, niin suomalaisten seksituristien tulisi maksaa vero. Siitä voi sitten vähentää mahdollisesti kohdemaassa maksetun veron. Hyvät lukijat, tämä ehkä kuulostaa vitsiltä, mutta se on ainoa riittävän suuri veropohjan laajentamismahdollisuus, jolla maamme tulevaisuus voidaan turvata. Vaikka tässäkin on suuri mahdollisuus harmaalle taloudelle, niin kyllä verosta varmasti jäisi muutama miljardi valtionkin pohjattomaan pussiin.

Comments are closed.


WP Login