Verot kansan verta juo

Verottaja on ollut aika tarkka, mutta viimeisimmässä esitäytetyssä veroilmoituksessa törmäsin jo kohtuuttomuuteen. Kohdassa 7.4 – 7.7 ja 14.2 eli lainat oli seuraava merkintä: Osuus velasta 50 % 23,72 euroa Muu laina. Hämmästyin todella, koska minulla ei oman tietoni mukaan ollut velkaa mihinkään suuntaan. No koska luotonantajaksi oli merkitty Nordea Rahoitus Suomi Oy, päätin ottaa selvää, mistä on kysymys.

Nordea rahoituksen numerosta ei vastattu koskaan, joten soitin suoraan Nordea pankkiin. Sieltä vastattiin, mutta ei tiedetty asiasta mitään. Vastaaja kuitenkin kertoi, että minulla on henkilökohtainen neuvoja omassa pankissani. Hän yhdisti puhelun sinne. Annoin Nordea Rahoituksen lainan numeron, mutta sehän ei tietenkään kertonut pankille mitään. Nämä ovat kaksi erillistä organisaatiota. Henkilökohtainen neuvojani lupasi kuitenkin selvittää asiaa ja palata.

No jokin päivä vierähti, kunnes puhelin soi. Minulla oli Nordean Master card, jota hallinnoi Nordea Rahoitus Suomi Oy. Joulukuussa 2009 minulle oli lähetetty luottokorttilasku summaltaan 47.44 euroa. Laskun maksuaika oli kuitenkin vasta vuoden 2010 puolella, joten se oli verottajan mukaan laina rahoitusyhtiöltä. Tästä summasta minun osuudekseni oli katsottu 50 % täysin mielivaltaisesti. Nämähän tapahtuvat tietenkin täysin automaattisesti, mutta hei jotain rajaa.

Koska asia vaivasi minua, niin tarkistin oliko minulla muita vastaavia maksuja, joiden maksuaika siirtyi seuraavalle vuodelle ja olihan niitä. Löytyi monenlaisia vuokria, bensalaskuja, jätemaksuja jne., mutta niitä ei esitäytetyssä veroilmoituksessa näkynyt. Verottajan järjestelmä ei siis ole aukoton, tai sitten se on tarpeeton. Ilmeisesti jujun ydin on se, että rahoituslaitoksilla on velvollisuus ilmoittaa asiakkaidensa velat verottajalle, mutta muilla maksuajalla myyvillä ei.

Ongelma tässä on se, että koska verotiedot ovat julkisia, niin joku ulkopuolinen saattaa vetää asiasta ihan väärät johtopäätökset. Jos on tällainen pieni velka maksamatta, niin joku saattaa pitää sitä holtittomana taloudenpitona. Voivat jopa mennä lainahanat kiinni moisen häiriön takia. Nordea Rahoitus Suomi Oy:llä on järjestelmä, joka sisältää luottomahdollisuuden, jos sitä haluaa käyttää. Jos joku ei käytä sitä, niin kyseessä ei ole mielestäni luotto, vaan sopimuksen mukainen maksuaika. Tähän voisi siis vetää rajaa, eikä pelotella verovelvollisia.

Comments are closed.


WP Login