Ruotsi siipeilee jälleen

Ruotsi siirtyy palkka-armeijaan ja luottaa Lissabonin sopimuksen ehtoihin. Sen strategiassa katsotaan, että varsinaista sotilaallista uhkaa ei sen rajoilla ole. No eipä tietenkään! Norja ja Tanska ovat Natomaita, joiden maa-, ilma- ja merirajoja suojelevat omien joukkojen lisäksi kaikki Natomaiden joukot. Idässä taas Ruotsia suojelee Suomen armeija, joka on suojellut Ruotsin itsenäisyyttä kaikkien viime sotien aikana ja aina siitä lähtien, kun Suomesta tuli suuriruhtinaskunta. Helppo on siis Ruotsin elää toisten siivellä.

Voisin ymmärtää ja hyväksyäkin tällaisen järjestelyn, jos Suomesta olisi löytynyt sulho Ruotsin prinsessoille. Vaan eipä suudellut Ruotsin prinsessa sammakkoa, joka olisi ollut suomalainen prinssi. Toisaalta eipä tuo Ruotsin prinsseys niin kauhean houkutteleva enää olekaan. Volvo on mennyt, Saab on mennyt ja jos vielä menee Wallenberg, niin mitä on Ruotsista enää jäljellä? Sääliksi käy entistä kotimaata, jossa me suomalaiset teimme niitä töitä, joita ruotsalaiset eivät itse halunneet tehdä. Taitaa olla tulossa takaisin aika, jolloin ruotsalaisten on jälleen otettava lusikka kauniisti käteen ja ryhdyttävä itse lapioimaan paskaa.

Sotilaalliseksi strategiaksi valitaan varmaan hyökkääminen Norjaan ja välitön antautuminen. Muistan ajan, jolloin ruotsalaisen turistibussin opas sanoi Norjan tullissa: Kääntäkää kellonne kaksisataa vuotta taaksepäin, olemme juuri saapuneet Norjaan. Eipä tiennyt Ruotsin kuningas Norjan kaasuista ja öljyistä tunnustaessaan Norjan itsenäisyyden 1905. Eipä taida moni suomalainenkaan tietää, että Norja ei ole kovin montaa vuotta Suomea vanhempi. Nyt ei turistibusseissa paljon vitsailla. Tosin eipä ole monella ruotsalaisella edes varaa matkustella Norjaan. On se niin kallis maa norja nykyisin.

Että nyt sitten paikataan yhdessä Norjan kanssa Ruotsin puolustusvajetta.

Comments are closed.


WP Login