Reuman konkurssi

Mitä enemmän julkisuuteen tulee tietoa Reuman tilanteesta, sitä enemmän koko homma alkaa haiskahtaa vihamieliseltä valtaukselta. Jos Kela voisi turvata saatavansa, jotka ovat vielä noin 20 milliä, kahdella miljoonalla, niin miksi se ei tee sitä. Ei ole kovin viisasta johtamista. Miksi juuri nyt on eduskuntaan tulossa laki, jolla Kelan velat putoaisivat reiluun 8 milliin? Onko jossain tehty paha laskuvirhe, jota virkamiehet haluavat nyt piilotella? Kokonaisen hoitojärjestelmän ripottelu ympäri Suomea ei ole pelkästään kiinni osaajista. Tarvitaan myös tiloja, välineitä, laitteita ja paljon paljon muuta. Pelkästään siirto aiheuttaa miljoonien kustannukset puhumattakaan tiloista ja laitteista. Jossain näytään uskotavan, että kokonaiskustannukset eivät koskaan selviä äänestäjille.

Vaikuttaa vähän siltä, että ministeriön virkamiehet ovat vetäneet purut nenään jostain syystä ja päättäneet nyt kostaa. Ministeriä ja hallitusta viedään tässä kuin pässiä teuraalle. Ainoa tapa jolla Kela voi turvata saatavansa, on maksaa vakuudelliset velkojat ulos pesästä. Tämän jälkeen se voi lunastaa koko Reuman pilkkahintaan pesältä. Onhan se nyt jo suurin omistaja. Sen jälkeen Reuma voidaan pilkkoa eri toimijoille, kuten yritysvaltauksissa yleensä tehdään. Katsotaan, miksi näätä nahan repii, mutta paskan maku tästä on tullut jo tässä vaiheessa.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu, että jos kaikki menee hyvin, niin idean isiä ja emiä kyllä löytyy. Jos homma menee persielleen, niin vastuunkantajia ei löydy tai sitten ne ovat maahanmuuttajia ja pakolaisia. Koko homma haiskahtaa pahalta virhelaskelmalta lyhyellä tähtäimellä. Pitkällä tähtäimellä asia on toinen, jos potilaat kuolevat käsiin.

Comments are closed.


WP Login