Jaffat tuloo ja pommit paukkuu!

Kun on vuosikymmenet seurannut Israelin käyttäytymistä ja toimintaa, ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin, että israelilaisten visio on sotia maailman tappiin. Sodan rahoittaja ja tukija on Yhdysvallat, koska ilman tätä tukea Israelilla ei olisi varaa sotia. Israelista tuli Yhdysvaltain liittolainen ja etuvartio arabimaailman suuntaan jo heti perustamisensa jälkeen. Kansainvälinen tilanne on oleellisesti muuttunut noista ajoista, mutta pitämällä yllä jatkuvaa sotatilaa provosoimalla kaikin tavoin palestiinalaisia, Israel saa Yhdysvaltain juutalaisten avulla varoja paitsi sotimiseen myös hyvinvointiinsa.

Israelin käyttäytyminen saattaa johtaa Raamatun ennustuksen toteutumiseen ja kolmannen maailman sodan alkamiseen. Israel on pyrkinyt aktiivisesti tekemään ennalta ehkäisevän iskun Iranin ydinvoimalaitoksiin. Iranin hallinto puolestaan uhkailee samanlaisella iskulla Israeliin säilyttääkseen vanhoillisten kannatuksen arabimaailmassa. Ainekset ovat siis olemassa ja kehitystä ei estä mikään muu kuin se, että Yhdysvallat katkaisee rahoituksen ja jättää Israelin selviämään viimeinkin omillaan.

Saattaa olla, että sekään ei riitä, koska Israel on rakentanut Palestiinan asuinalueiden ympärille Jerikon tai Auschwitzin muurit. Ellei näitä pureta ja palata YK:n alkuperäisen suunnitelman mukaiseen yhteiselämiseen alueella, niin jossain vaiheessa kasautuneet paineet purkautuvat hallitsemattomaan väkivaltaan. Toisaalta myös arabit voisivat asettaa Israelin öljysaartoon ja EU kauppasaartoon. Vaikka niillä ei voitettaisi paljon mitään niin kuitenkin se, että kansainvälinen yhteisö osoittaisi Israelin kansalle, että nyt riittää – valitkaa uudet rauhantahtoiset johtajat.

Comments are closed.


WP Login