Sinnemäki pahasti pihalla

Kun arvomaailma ei välttämättä ole yrittäjyyttä suosiva eikä ole kokonaiskäsitystä talouden lainalaisuuksista, on vaikeaa hypätä ministeriksi. Vielä vaikeampaa se on kesken vaalikauden. Olisi kuitenkin suotavaa, että ministerin avustajat pitäisivät ministerin jonkinlaisessa kuosissa. Tällaiset vihreän aatteen läpitunkemat poliitikot, joille on opetettu vain äänestäjäkuntaan vetoava liturgia, eivät ymmärrä, että ministerinä toimittaessa maan etu on tärkeämpi kuin oma aatteellinen habitus.

Olen moneen kertaan todennut, että työttömyyden poistaminen edellyttää työpaikkoja. Työpaikat puolestaan edellyttävät työnantajia eli yrityksiä. Kun tämä perusasetelma on selvillä, niin silloin ei olisi perusteltua kaataa ongelmia yrittäjien kontolle. Jos ministeri ei ymmärrä talouden perusteiden alkeitakaan, on syytä ottaa asioista selvää ennen, kuin alkaa laukoa suustaan mitä sattuu. Verohallinnolla on erittäin hyvä tilasto-osasto, josta voi saada selville, millä perusteilla yrittäjät maksavat verojaan. Verottomia 90 000 euron osinkoja ei varmaan nosta promillekaan yrittäjistä.

Ministeri voi hyödyntää asemaansa vain tietämällä asioista niin paljon, että ministeriön virkamiehet eivät pääse kusettamaan. Jos virkamiehet pääsevät viemään ministeriä kuin pässiä teuraalle, niin muihin puolueisiin lukeutuvat virkamiehet varmaan mielellään näyttävät ministerille kaapin paikan. Ei siis aina ole itsestään selvää, että puolueenjohtajuuden periminen on järkevää ministeriyden perimistä. Voisi olla järkevää käyttää asiantuntijaa, jos puolueesta sellainen löytyy.    

Ministeri voisi lukaista hänelle toimittamani kirjan Kuole tänään – maksa huomenna

Comments are closed.


WP Login