Kaksi lautasta

On hyvin ahdistavaa seurata keskustelua kahdesta lautasesta ja perustuslaista samanaikaisesti, kun meillä on todellinen perustuslaillinen kriisi meneillään. Kansan oikeustajua on koeteltu ääri rajoilleen, kun monissa oikeuden päätöksissä ja toimenpiteissä on rikottu kansalaisten todellisia perustuslaillisia oikeuksia. Vaikka ei erityisesti korostettaisi niitä tapauksia, joista Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Suomea jatkuvasti muistuttaa, niin kansaa koskettavia asioita on runsaasti muitakin.

On esimerkiksi ihmetelty, mikä on lievä raiskaus. Voisiko joku päätöksen tehneistä tuomareista laittaa vaikka Youtubeen videon, jossa näytetään käytännössä lievä raiskaus siten, että kansakin sen ymmärtää. Toinen kansan ymmärrystä vastaan sotiva asia on itsensä puolustaminen. Jos hyökkäyksen kohteeksi joutunut puolustaa itseään, koskemattomuuttaan ja henkeään siten, että hyökkääjää saa mustelmia, niin itseään puolustanut saa aina vähintään sakkoja.

Jos kadulla menee auttamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta, niin säännön mukaisesti tulee vähintään sakkoja. Jos sattuu paikalle, kun omaa autoa varastetaan, niin on paras antaa avaimet ja luottokortti mukaan. Jos nimittäin yrittää poistaa varkaan autosta, niin taas vähintäänkin sakotetaan. Auton varastaminenhan on vain autonkäyttörikos eli luvaton käyttöönotto. Miten tämä erottuu auton varastamisesta? Oikeuslaitos ei myöskään ymmärrä, että kaikki myymälävarkaudet nostavat tuotteiden hintoja, jotka me kaikki maksamme. Lakia pitäisi tässäkin muuttaa siten, että maksamattomat sakot muunnetaan aina yhteiskuntapalvelukseksi. Muuten saattaa olla vaarana, että maahan muodostuu uusi ammattikunta, jossa työttömyys on tuntematon käsite.

Miten tämä rikollisten hyssyttely ja viattoman kansan kurittaminen sitten oikein alkoi?. Katseet pitää suunnata näiden lakien syntyaikoihin. Olisiko vaikka niin, että elettiin hippikauden kulta-aikoja, jolloin kaikki kukat saivat kukkia. Silloinhan opittiin huumeiden käyttö, kettutyttöideologia yms. protestiliikkeet. Kaikkia rikollisia piti ymmärtää. He eivät itse ole syyllisiä, vaan syynä ovat ankea lapsuus ja sotakorvauksia maksaneet vanhemmat. Tällöin tapahtui myös irtiotto yhteisöllisyydestä yksilöllisyyden ihannoimiseen.

Muistan. kun vuosikymmeniä sitten eräs tuomari totesi, että oli hyvä päivä rosiksessa. Ei ehtinyt ovi pysähtyä saranoillaan, kun nuijin tuomioita. Sekin oli parempi, kuin tämä varmaan turmioon johtava tie.

Comments are closed.


WP Login