KEVAn tutkinta

Tutkimattomia ovat poliitikkojen – etenkin, jos on oma lehmä suossa. Mielenkiintoiseksi asian tekee tutkinnassa saatu johtopäätös, että riskisijoitukseksi mainittu kelkkatehdas Rovaniemellä ei ole riski. Toistaiseksi julkisuuteen ei ole edes tullut tietoja vakuuksista, jotka ovat täysin oleellisia riskejä arvioitaessa. Puolueettomia arvioita kiinteistön todellisesta arvosta ei myöskään ole tutkimuksissa tarkasteltu.

Koko Kevan prosessi on melkoisessa ristiriidassa Lahden käräjäoikeuden päätökseen Padasjoen säästöpankin asiassa. Luetaanko lakia eri tavoin pankkien ja ns. institutionaalisten rahoittajien osalta. Tämä vaikuttaisi käytännössä hyvin omituiselta ja nostaa mieleen kaikenlaisia salaliittoteorioita.

Kaikki epäilykset pitäisi hävittää siten, että kaikki poliitikot pitäisi poistaa tällaisten organisaatioiden hallituksista ja muista päättävistä elimistä. Samoin valtionyhtiöiden hallintoneuvostot pitäisi nopeasti lakkauttaa ja hallituksiin valita vain ammattilaisia. Tämä lisäisi myös sitä kovasti kaivattua läpinäkyvyyttä.

Comments are closed.


WP Login