OECD varoittaa G20 johtajia

OECD varoittaa Guardianin mukaan G20 johtajia viimeisimmässä kahden vuoden talouskatsauksessaan siitä, että maailman talous on vapaassa pudotuksessa. Eri puolilla maailmaa tehdyistä korkojen laskusta ja pankkituista huolimatta talous pysyy lamassa myös ensi vuoden. OECD:n mukaan 30 rikkaimman maan työttömyys näyttää nousevan yli 25 miljoonan. Maailman kaupan arvioidaan putoavan tänä vuonna 13 % ja jatkavan vapaassa pudotuksessa. Tämä merkitsisi OECD:n jäsenmaiden talouksien taantuvan keskimäärin 4.3 %.

Suomen tärkeimpien viennin kohdemaiden talouksien arvellaan laskevan siten, että USA laskee 4 %, Euroalue 4.1 %, Britannia 3,7 % ja Japani jopa 6.6 %. Venäjästä ei arviota ole esitetty. Oheiset luvut merkitsevät sitä, että vientivetoinen Suomi on pahassa pulassa. Näiden lukujen perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että puhemies Niinistö on oikeassa. Valtio ei selviä pelkästään ottamalla lisää velkaa ja jättämällä vanhat rakenteet koskemattomiksi.

Comments are closed.


WP Login