Velipuolen asemassa

Jokainen kreikkalainen vauvasta vaariin on nyt velkaa 30 000 euroa. Uuden paketin myötä tämä velka on nousemassa 38 000 euroon. Jokainen suomalainen vauvasta vaariin on nyt velkaa 17 840 euroa (velkakello.fi). Tämän lisäksi jokaisella lahtelaisella vauvasta vaariin on konsernivelkaa 8526 euroa. Lahtelaisen vauvankin velka on siis 26 366 euroa. Jos unohdetaan vauvat ja vähävaraiset eläkeläiset, niin jokaisella työssä käyvällä lahtelaisella on kannettavanaan noin 65 915 euroa.
Jokainen voi laskea, kuinka paljon tämä tekee omaa perhettä kohden. Velkahan on aina maksettava eikös juu? Velan maksavat ne sukupolvet, joilta sitä tullaan vaatimaan!
Lahtelaisilla sanotaan olevan vastapuolella huomattava omaisuus. Lahden omaisuus on kuitenkin kuten ison talon pojalla, kun ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Omaisuus muuttuu rahaksi vasta, kun se on myyty. Varsinainen rahasampo on Lahti Energia, mutta sen myynti on lypsävän lehmän tappamista. Muun omaisuuden osalta kirjanpitoarvot voivat poiketa käytännön arvoista esim. Tevin talon osalta, homekoulujen osalta ja markkinatilanteen osalta.
Velkaa haluavat ottaa vielä lisää Arhinmäen ja Tuomiojan joukot. Heidän mielestään solidaarisuus saa maksaa, mitä vain. Eikö nyt olisi jo aika myöntää, että kun oma pesäkin on sekaisin, niin uudella velalla ei kannata solidaarisuuspinnoja ostaa.

Comments are closed.


WP Login