Työttömyyden torjuntaa

Työttömyys ja uusiutuva energia tuntuvat olevan tärkeimpiä päivän puheenaiheita. Niillä vai8kuttaisi olevan ainakin yksi yhteinen nimittäjä. Työttömät voisivat tuottaa energiaa. Jos sähköyhtiöt eri puolilla Suomea hankkisivat poljettavia generaattoreita, niin niillä voisi tuottaa melko puhdasta energiaa.
Ansiosidonnaisella tai muulla työttömyyspäivärahalla toimeentulevat henkilöt voisivat polkea osan päivästään näitä generaattoreita ja tuottaa sähköä. Valtio maksaisi lisäksi saman syöttötariffin mukaista korvausta, kuin tuulivoimaloillekin maksetaan. Osalla tästä rahasta katettaisiin polkulaitteiden investointeja ja loput käytettäisiin polkijoiden tuotantopalkkioihin kilowattien mukaan.
Paitsi, että tällä saataisiin puhdasta energiaa, se myös pitäisi työttömät kunnossa tulevia työtehtäviä varten. Asialla olisi kuitenkin kaksi kovaa vastustajaa. Kuntosalit olisivat ehdottomasti vastaan kuten myös vasemmisto. Vasemmistolle ja ay-liikkeelle työttömyyskorvaus on saavutettu etu, eikä sen ehtoihin sovi puuttua. Sohvalta siirtyminen tositoimiin vaatii ehdottomasti tiukat kolmikantaneuvottelut.

Comments are closed.


WP Login