Jätteiden kuljetus

On jotenkin ahdistavaa seurata tätä eipäs-juupas kirjoittelua jätteiden kuljetuksesta tämä lehden palstoilla. Itse kilpailutin omakotitaloni jätteenkuljetukset, kun L&T ilmoitti aloittavansa ennakkolaskutukset omien arvioidensa perusteella. Vaikka olin käyttänyt yhtiön palveluita vuosikausia ja heillä oli tiedossaan hyvin tarkkaan kustannushistoria, niin siitä huolimatta ensimmäinen ennakkokausi oli huikeasti edellisiä kuukausia korkeampi.
Tällainen ennakkolaskutus ja sitten yliperityn palauttaminen seuraavassa laskussa tarkoittaa sitä, että yhtiö haluaa asiakkaittensa rahoittavan yhtiön toimintaa. Koska en omista L&T:n osakkeita, en ollut halukas rahoittamaan yhtiötä. Mikäli kassavirran virkistäminen asiakkaitten pussista ei ole ollut tarkoitus, niin sitten tällainen toiminta on ilmaus siitä, että asiakkaisiin ja heidän maksukykyynsä ei luoteta. Kilpailutukseni kannatti, koska kustannukset laskivat reippaasti ja maksu tapahtuu neljännesvuosittain jälkikäteen. Nykyisen toimijani kassa on ilmeisesti paremmassa kunnossa kuin edellisen.
Mitä tulee sitten tähän kilpalaulantaan julkisesti kilpailutetun ja kiinteistöjen oman kilpailutuksen välillä, niin minulla on hyvin tarkkaan tiedossa, paljonko maksan tyhjennyksestä sekajätteen ja energiajätteen osalta. Julkisuudessa ei ole kuitenkaan ollut vihjettäkään siitä, paljonko julkisesti kilpailutettu tyhjennys maksaa per kerta. Niin kauan kun tämä jätelautakunta, tai mikä lie se sitten onkin, ei pysty antamaan minulle selvää tarjousta, niin oletan, että sellaista täsmällistä tietoa ei ole olemassakaan.
Jotta nämä turpakäräjät loppuisivat, niin olisi syytä saada näkyviin vyöhykehinnat, joihin asukkaat voisivat verrata nykyisiä kustannuksiaan. Se, että vedotaan tutkimuksiin ja muiden kokemuksiin, ei vakuuta ainakaan minua lainkaan. Minua ja minun lompakkoani kiinnostaa vain, paljonko palvelu tulee maksamaan Lahden Kytölässä. Ennen tällaista tietoa ainakaan minuun ei tee vaikutusta pilvipalveluista huuteleminen. Vanha englantilainen sanonta kuuluu: put up or shut up!

Comments are closed.


WP Login