Meitä huijataan!

Stubb sanoi aamutv:ssä 26.10., että Suomi hävisi Lehman Bross’n konkurssissa 40 miljardia! Missä näyttö? Hän käytti tätä tieto perusteluna Kreikan apupaketeille. Koko ajan kun Kreikkaa on tuettu, perusteluna on käytetty sitä, että Kreikan kaatuessa Suomen vienti laskee, työttömyys lisääntyy ja Suomi joutuu taantumaan. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Kreikkaa tukiessaan koko Eurooppa on joutunut taantumaan. Syynä on ollut se, että yritysten rahoitus on vaikeutunut ja jos rahoitus ei toimi, niin kasvua ei synny. Olisi myös syytä tutkia, miten eri maiden tukeminen vaikuttaa kilpailukykyyn. On myös esitettävä kysymys, miten on mahdollista, että jo 1920-luvulla tiedettiin 2008 alkava kaksoislama? Talouden syklit vaihtelevat siten, että aina rajun nousukauden jälkeen tulee krapula ja lama.
Stubb myös loihe lausumaan, että tulevaisuudessa jokainen suomalainen imeväisestä eläkeläiseen maksaa EU:n budjettiin 100 euroa vuodessa. Siis enemmän kuin, mitä Suomeen palautuu. Tämäkin väite pitää vain osittain paikkansa. EU:ssa tehtävät päätökset eivät kohtele Suomea tasa-arvoisesti. Energiansäästöpäätökset, rikkidirektiivi, maatalous jne. tulevat Suomessa huomattavasti kalliimmiksi toteuttaa kuin muissa EU-maissa. On myös syytä epäillä, että etelästä tulevat rakentamisen standardit eivät toimi meidän olosuhteissamme. Lisäksi viimeistään nyt on todistettu, että monissa EU-maissa Brysselin päätökset merkitään vain tiedoksi ja odotellaan mahdollista EY-tuomioistuimen päätöstä. Mitä väliä päätöksillä on, jos EU:sta ei voi erota, eikä siitä voi erottaa.

Comments are closed.


WP Login