Voi meitä reppanoita

Sehän on tiedetty, että suomalaista mediaa ei kiinnosta se, mitä joku fiksu tuntemattomuus saattaa sanoa vaikka se olisi kuinka järkevää. Meillä kiinnostaa vain se kuka sanoo, olkoonpa sanoma sitten minkälaista höpöhöpöä hyvänsä. Viimeaikoina on tullut tuutin täydeltä asiaa, jonka voisi laittaa suoraan mätäkuunjuttupinoon. Mediankin pitäisi ottaa lusikka nöyrästi, siis kauniisti, käteen. Nykylehdistön ongelma vain on se, että toimittajilla ei tahdo olla riittävästi aikaa juttujen taustoittamiseen. Juttujen teossa on lisäksi rajoitettu pituus.
Kun nyt puuhataan Eurooppaan uutta pankkivalvontaviranomaista, niin jo nyt on perusteltua syytä olettaa, että se toimii täsmälleen yhtä hyvin, kuin kaikki muukin valvonta EU:ssa on toiminut. Eli siis ei tule toimimaan. Valvonta on hyvä, mutta miten on tarkoitus sanktioida rikkomukset? Etelän maat tulevat vesittämään sanktioinnin aivan varmasti. Jos sanktioita saadaan aikaan, niin miten ne voidaan panna täytäntöön? Jäseniä ei ehdottomasti haluta erottaa eurosta, joten mitä jää jäljelle? Sellaisten sakottaminen, joilla ei ole rahaa tai haluja maksaa, ei voi tehdä mitään. Mistä siis on sovittu ja mistä päätetty?
Kaikki ongelmamaat ovat katolisia, joten ainoa mahdollisuus on ulkoistaa tämä pankkien valvonta Vatikaanille. Vatikaani voi langettaa rikkureille kirkonkirouksen ja se on tunnetusti vakava paikka. Totta tosin on, että eihän näillä pankkipelureilla ole sieluakaan, jonka kirkko voisi kirota. Mutta jo sormella osoittaminen on tehokas tapa, koska se saattaa viedä asiakkaat pankista. Se laittaa omistajiin vipinää ja se puolestaan antaa kenkää rikkureille. Tällainen järjestely tulisi myös hyvin edulliseksi EU:lle. Näin saataisiin toimimaan se paljon kailotettu sijoittajavastuu. Taivaassahan ei rahaa tarvita ja portilla riittää CV!
Kannattaako Suomen erota eurosta ja EU:sta vai ei, ollaan asiantuntijasta riippuen hyvin erimieltä. Suomen nuori hallitus ei tunne etelän kulttuureita riittävästi voidakseen arvioida asiantuntijoita. Nyt on kuitenkin selvää, että kiristys kuuluu Välimerenmaiden diplomatiaan. Pohjoismainen diplomatia on tämän edessä täysin tyrät sylissään. Mutta bluffin voi aina katsoa ja koska panokset ovat korkeita, niin ne pitääkin katsoa. Suomen asema korkeissa pöydissä perustuu siihen, että Suomi peesaa Saksaa. Nyt Saksalla oli oma lehmä niin syvällä suossa, että sekin suostui kiristykseen. Suomen ainoa keino on sanoa, että nyt riittää. Me emme lähde mukaan tähän pelleilyyn. Erottakaa meidät vaikka eurosta! Tällä tavoin ainakin paljastuu Suomen todellinen asema päätösketjussa.
Kevennetään lopuksi vähän. Taas on noussut lööppeihin karppaus ja lihansyönti. Sehän tappaa takuuvarmasti. Vasta-argumenttina voi esittää, että ihmiskuntaa ei olisi lainkaan, jos lihan syönti olisi tappavaa. Kun omenan syönti paratiisissa osoittautui synniksi, piti ryhtyä syömään lihaa ja tässä vielä ollaan. Miten olisi käynyt leijonille ja muille lihansyöjille, jos liha olisi niin tappavaa? Olisiko kyse yhä lisääntyvistä lisäaineista, jota nykyisin vaaditaan? Niitähän ei sovi tutkia eikä arvostella, koska se voi olla omalle karriäärille tuhoisaa. Lihaa voi arvostella, koska sehän on kuollut, eikä voi aiheuttaa mitään harmia. Kaikilla ruohonsyöjillä on jonkinlainen pötsi, jossa heinät sulavat. Ihmiselle ei ole sellaista kehittynyt, mutta siellähän ne kuidut menevät mukavasti lihan seassa.
Entä sitten tämä ilmaston lämpiäminen? Suomea ei olisi olemassakaan, jos ilmasto ei olisi jääkauden lopulla, radikaalisti lämmennyt. Vuosituhansiin ei jään sulaessa ollut talvia ollenkaan. Jään sulaminen mailtamme mahdollisti Suomen jellonalle suotuisat elinolosuhteet. Sulamisvedetkin katosivat jonnekin. Tiedemiehet sanovat, ettei ne mihinkään kadonneet, maa vaan on kohonnut. Viisaat sijoittavat puolestaan sanovat, että maata kannattaa ostaa, koska sitä ei tehdä lisää. Kummatko ovat oikeassa? Jos vesi nousee, niin saadaan ainakin Lahden talous kerralla kuntoon. Kun vesi peittää alleen kaiken Kehä 3 eteläpuolella, niin kyllä jää yleiskaava pieneksi. Siitä on tehtävä XXXL-malli. Ei taida kuitenkaan tämä kaavoittajasukupolvi sitä päivää nähdä.

Comments are closed.


WP Login