Hurrar det bra hurrar?

Hurri-sanan käytöstä joutuu varmaan syytteeseen kansankiihottamisesta. On se kuitenkin kumma, kun ruotsinsuomalaiset saavat käyttää ryssä-sanaa, mutta suomalaiset eivät. Vanhoina hyvinä aikoina Lahtikin oli Lahtis ja täällä toimi Lahtis Glasbruk eli Lahden Lasitehdas. Sinne pääsi heti töihin, kun osasi sanoa gu moron. Silloin nykyisen Sibeliustalon paikkeilla puhuttiin enemmän ruotsia kuin suomea. Tosin se oli sitä Va kostar hauki kilo Lahden torilla? Silloin nimittäin myytiin Lahden torilla tuoretta kalaakin. Silloin oli keskusta kovin eläväinen. Mikäli muistini vielä palvelee minua oikein, niin tuolloin taisi täällä olla yksi RKP:n ehdokaskin. En ole tosin varma kummissako vaaleissa.
Vaan nyt kun koko Suomi Lahdesta itään on RKP:n periferiaa, niin RKP:n ministerit aikovat sulkea koko tämän periferian. Kun maata tarkastelee kaukaa Turun takaa, niin saattaa näyttää, että täällä ei ole ketään. Ensin RKP:n ministeri sulki Hennalan ja nyt toinen aikoo siirtää oikeudet Kouvolasta Kuopioon. Eihän se kaupunkien väli Googlessa näytä juuri poron kusemaa pidemmältä, mutta luulisi, että Lahden ja Kuopion väli pistäisi silmään. Se on kyllä kumma paikka tämä Lahti. Jos säätiedoissa sanotaan, että sadetta Itä-Suomessa, niin jo vain Lahdessa tulee vettä. Entä jos sanotaan, että Länsi-Suomessa sadetta, niin taas sataa Lahdessa.
Nämä valtionhallinnon säästöt ovat myös sellainen hyvin virtuaalinen käsite. Jos Lahdesta joutuu suulliseen käsittelyyn Kuopioon, niin matkaan on julkisilla välineillä varattava kaksi hotelliyötä. Junalla matka kestää reilut viisi tuntia. Paljon helpommalla ei pääse bussillakaan. Jos meno vielä onnistuisikin jotenkin, niin paluu onnistuu vain makuuvaunuissa ja yö siinäkin menee. Kuka nämä viulut maksaa? Matkat, hotellit ja päivärahat? Mistä ne säästöt syntyvät? Helsingin hovioikeus on paljon parempien yhteyksien päässä. Samoin on Hämeenlinnan Hallinto-oikeus! Ne on varmaan rkpläiset jyränneet meidän lakimies Skinnarinkin, kun on hiiren hiljaa ollut asiasta.
Se on tämä meilän Lahti niin keskellä itää, etelää ja länttä, että jos ilmatieteilijät eivät osaa sijaintia päättää, niin miten sitten hallitus ja eduskunta? Aina kun valittelee jostain, niin pitäisi olla myös jotain ehdotettavaa. Ehdotankin siis, että Lahteen perustetaan vaikkapa suomenkielisten vapaaehtoisten voimin RKP:n puolueyhdistys Lahden RKP. Jos nimittäin jatkossakin hallituksessa on näitä RKP:n ministereitä, niin kohta meillä ei ole täällä mitään. Seuraavat lakkautettavat kohteet ovat rautatieasema ja linja-autoasema. Täällä kun ei oikein osata päättää, että pitäisikö rautatie vetää linja-autoaseman kautta vai siirtää linja-autoasema rautatieasemalle. Tämä ratkeaa helposti, jos seuraava liikenneministeri on RKP:sta. Heillehän kaikki Lahdesta itään ei ole ihan oikeaa Suomea på Svenska!

Comments are closed.


WP Login