Soutaen ja huovaten

Politiikka alkaa muistuttaa yhä enemmän kalastusta. Demarien ennusteet eduskuntavaalien alla näyttivät jyrkästi alaspäin. Kuinka ollakaan nuori demarijohto päätti käydä kurkistamassa persujen (harkinnan jälkeen) rysiä. Sieltä nousikin aika mukava saalis, joka näkyi vaalituloksessa. Demarit eivät kuitenkaan huomanneet, että kalat olivat saastuneet siten, että ne olivat EU-direktiivien vastaisia. Niitä ei voinut siis syödä, vaan ne piti säästää. Persut (jälleen harkinnan jälkeen) huomasivat kalavarkauden ja saivat demarit suoraan rysän päältä kiinni. He päättivät syöttää saastuneet kalat väkisin demarien kurkuista alas. Ainakin Urpilaisella on nyt kurkkukipua, joka on johtanut sairaslomaan.
Ennen nämä kalajutut olivat paljon helpompia, koska kaloista ei löydetty muuta kuin elohopeaa. Se oli helppo poistaa. Kalat pantiin pakastimeen roikkumaan päät alaspäin ja seuraavan päivänä päät leikattiin pois. Loppuosa kaloista oli puhdas, koska kylmässä elohopea valui päähän kuin lämpömittarissa. Nyt nämä pahuksen dioksiinit tai mitä velkakriisejä ne ovatkaan sotkevat vanhat systeemit pahanpäiväisesti. Hallitus on joutunut soutamaan ja huopaamaan EU:n sameissa vesissä, eikä verkoista tahdo löytyä yhtään mitään, joka Suomen kansalle syötäväksi kelpaisi. Myös persujen (harkinnan jälkeen) kalat alkavat rysissä pilaantua ja kalastajien takki tyhjentyä. Hallituspuolueet työnsivät paatin kivelle, eivätkä airot ylety veteen. Souda siinä sitten.
Hallitusneuvotteluista on Kataisenkin hymy hyytynyt. Seurasin kuinka hän tv-haastattelussa piteli toisella kädellään kiinni toisesta ilmeisesti siksi, ettei käsien vapina näkyisi. On vanhalla kauppamiehellä paha tapa seurata poliitikkojen kehon kieltä enemmän kuin kuunnella puhetta. Jos on tulossa housuihin, niin siinä ei auta valehtelu eikä muu välipuhe. Kintut on pantava ristiin ja toivottava mahdollisimman pikaista hetkeä paeta.
Jos palataan takaisin tähän kalasteluun, niin kohta on Suomeen tulossa talvi ja jääkelit. Silloin verkkokalastelu on aika vaivalloista ja kylmää puuhaa. Hallituskin joutuu varmaan valitsemaan mieluummin pilkkimisen. Tunnettu totuushan on, että ei pilkillä saada samanlaisia saaliita kuin rysistä tai verkoista. Vaikuttaakin pahasti siltä, että hallituksella on edessä pitkä kylmä talvi ja saalis on pienempi kuin kalastusmaksut. Nyt alkaa olla viimeiset hetket lunastaa vaalikarjalle annetut lupaukset tai todeta valittaen, että kyllä yritettiin, mutta persielleen meni. Sekin on suoraselkäistä vastuun kantoa, kun sitä suurta saalista ei saatu. Neuvostoliitossakin sanottiin aikoinaan, että aate oli kyllä hyvä, mutta jätkät pilasi sen.

Comments are closed.


WP Login