Tapetaanko Wikileaks?

Onko meneillään kansainvälinen oikeusmurha? Visa, PayPal ja MasterCard ovat katkaisseet Wikileaksin rahaliikenteen. Sveitsi on jäädyttänyt perustajan pankkitilin. Oikeudellisia perusteita ei ole ainakaan julkisesti ilmoitettu. Wikileaksin palvelimia on jumiutettu eri puolilla maailmaa ja yritetty näin estää julkistamiset. Ruotsissa sekoillaan ja Juliania itseään syytetään raiskauksesta. Ensin syytetään, sitten ei syytetä ja taas syytetään. En tiennytkään, että ruotsalaisenkin voi raiskata. Nehän ovat Pohjolan innokkaimpia muutenkin. Jopa ruotsalaiset itsekin ihmettelevät tällaista soutamista ja huopaamista.

Nyt olisi kysyntää uudelle suomalaiselle vientituotteelle – itsesensuurille. Itsesensuuri oli Suomessa niin pitkälle kehittynyt, että Englannissa asuneena, minua aina ihmetytti lehdistön erilaisuus. Siellä paljastettiin kaikki mahdollinen ja ministeritkin osasivat erota möhläiltyään. Suomessa ollaan uuden sukupolven mukana vasta menossa parempaan suuntaan, jos ei nyt puhuta vaikkapa Tiitisen listoista ja sen lieveilmiöistä.

On varsin valitettavaa, että massapaljastusten mukana tulee tarpeetontakin tietoa, mutta salat paljastavat tärkeitäkin asioita. Irakin sodan perusteita epäiltiin eri puolilla maailmaa jo alun alkaenkin. Totuuden paljastumisesta huolimatta, Bush puolustelee kirjassaan päätöksiään. Kun paljastuvasta tiedosta tarkastellaan loogisesti asioita ristiin, niin todelliset taustat paljastavat raadollisen totuuden. Totuus näyttää kulminoituvat samanlaiseen ahneuteen, johon yhdysvaltalaiset pankit rakensivat kuplansa eli ahneuteen. Halutaanko tällä tavalla tappaa monen maan perustuslaissa oleva sananvapaus? Onko se muuttumassa vain valtaapitävien oikeudeksi?

Suurvalloille ihmishenki ja valtioiden koskemattomuus eivät merkitse mitään. Poliitikot tarvitsevat rahaa saadakseen ja säilyttääkseen valtansa. Raha puolestaan tulee niiltä, jotka tarvitsevat poliittista valtaa omien päämääriensä saavuttamiseksi. Näiden välissä on lobbarien toiminta-alue. Idealismilla ei näytä olevan muuta käyttöä kuin manipuloitaessa herkkiä ja hyväuskoisia erilaisiin terroristitekoihin. Ja kun ollaan joulun kynnyksellä, niin on helppo todeta, että piiri pieni pyörii ja setät siinä hyörii.

Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että nämä tietoliikenne virtuoosit edustavat uutta globaalia teknologiaa turvaavaa omaatuntoa. Suojaustekniikatkaan eivät pysty heitä estämään. Odotan aikaa, jolloin nämä hakkerit alkavat tehdä paljastuksia lähteidensä omilla kotisivuilla. Koittakaapas sitten hyökätä palvelimia vastaan. Olisi hauska nähdä Vaikka BP:n kotisivuilla öljykatastrofin totuus tai Yhdysvaltain Senaatin sivuilla kaikki siellä tapahtuva poliittinen kähmintä. Iso veli ei enää valvokaan yksin, vaan myös isoa veljeä valvotaan. Aika huimaa tämä maailman nykymeno.

Comments are closed.


WP Login