Ken kuusen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa

Oikein on pakko nostaa supia Putinille. Niin tyylikäs oli hänen vedätyksensä mummoasiassa. Hän lupasi järjestää mummolle hyvät olot Venäjällä. Sitä hän ei kertonut, että paikka on Inkerinmaalla, laitoksessa, jota suomalaiset rahoittavat. Saattoiko sen tyylikkäämmin tehdä? Suomalainen virkamies ei edes huomannut kuinka häntä vietiin kuin pässiä narussa. Sehän ei tietenkään ole meille mitään uutta eikä outoa, mutta venäläiset saavat nauraa itsensä väsyksiin ja Putinin maine sen kun kasvaa. Tuli Suomelle paha imagotappio noin 100 – 0.

Vuosisatojen kuluessa suomalainen virkamies on joutunut palvelemaan Ruotsin kuninkaita ja Venäjän tsaareja. Tästä syystä ilmeisestikin hän ei ymmärrä demokratiaa ja kansan vaatimuksia. Hänestä on muodostunut, jonka syliotetta on vaikea, ellei mahdoton vastustaa. On aivan kuin painisi öljytyn mustan miehen kanssa pimeässä yössä. Mistään ei saa kiinni, vaikka silmänvalkuaiset näkyvät. Kansa vaati, presidentti vaati ja kaikki, joilla on sydän paikallaan vaativat, että mummot saavat jäädä Suomeen. Oikeusoppineet sanoivat, että sisäministeriö voi lyödä liinat kiinni ja peruuttaa koko operaation. Ministeriön virkamiehet sanoivatkin, että ei käy. Sopiikin kysyä, että kuka tätä maata johtaa kansan valitsema eduskunta vai virkamiehet?

Esimerkin valossa näyttää pahasti siltä, että häntä on alkanut heiluttaa koiraa eikä koira häntää. Joku kehtaa vielä puhua kustannuksista. Sokea Reettakin näkee, että mummojen prosessiin liittyvät oikeustoimet ovat tulleet maksamaan valtiolle niin paljon, että niillä rahoilla mummot olisivat voineet elää täällä vaikka 100-vuotiaiksi. Jos oltaisiin vaikka Saksassa, niin tyhmempikin virkamies olisi huomannut erota moisen skandaalin jälkeen. Saksassa erosi presidenttikin paljon pienemmästä. Vsjo ravno tai soromnoo tai hällä väliä.

Comments are closed.


WP Login