Jaffat tuloo ja pommit paukkuu

Vaan meillä loppui Jaffojen syönti ja pannaan muutkin israelilaiset tuotteet boikottiin. Laivojen kaappaus Välimerellä kansainvälisillä vesillä todisti viimeistään sen, että Gaza on keskitysleiri samalla tavoin, kuin keskitysleirit olivat Natsi-Saksassa. Vai löytyykö jotain eroja? Israelilaisten tapa on toki halvempi kuin natsien. Saarretaan Gaza ja annetaan ihmisten vain omia aikojaan kuolla pois hiljalleen.

Rauha olisi hyvin helppo saada alueelle, jos Yhdysvallat lopettaisivat Israelin avustamisen. Avustaminen on paitsi syy myös seuraus. Israel tarvitsee jatkuvia selkkauksia saadakseen amerikkalaista apua, koska ilman apua kansa nousisi konkurssivaltiossa barrikadeille. Yhdysvalloissa avustusten lopettaminen on vaikeaa, koska juutalaisilla on siellä niin suuri poliittinen valta. Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Kun Irak hiljalleen rauhoittuu, niin Israel jää Irakin ja Turkin paitsioon. Onko silloin enää järkevää avustaa Israelia ainakaan siinä määrin kuin nyt?

Yhdysvaltain velkataakkakin alkaa olla jo niin suuri, että ihan joka paikkaan ei raha riitä. Amerikkalaisilla ei ole enää suuria poliittisia tai taloudellisia intressejä Israelissa. Talouden painopiste on siirtynyt Aasiaan, eikä Israelilla ole tarjota öljyä tai muita mainittavia raaka-aineita kuten Irakilla. Kovin kaukana ei voi olla aika, jolloin Israelin kortit katsotaan. Silloin ei enää auta bluffin yrittäminen laivakaappauksilla tai joillakin tilapäisillä selkkauksilla.

Comments are closed.


WP Login