Lissabonin tavoitteet

Kun nyt taivastellaan EU:ssa, missä mennään ja miten Lissabonin tavoitteet yksi toisensa jälkeen murenevat, niin suosittelen avaaman blogin arkiston toukokuu 2005. Siellä on ennuste, joka on julkaistu saman vuoden syksyllä Kanava-lehdessä. EU on menossa kohti liittovaltiota. Se on kehitys, jota ei voi oikeastaan estää mikään. Mikäli näin ei menetellä, niin pienillä kansallisvaltioilla ei ole juurikaan toivoa yhä kiivaammin globalisoituvassa maailmassa. Kuten yritystenkin niin myös valtioiden on pakko verkostoitua. Kansallisen kilpailukyvyn muodostavat yritykset, jotka tuottavat lisäarvoa hyvinvoinnin katteeksi. Pitääkseen yllä kilpailukykyä, niiden on verkostoiduttuva yli rajojen ja erityisesti EU:n sisällä. Kilpailukyky EU:n suhteen ulkopuolisiin maihin puolestaan edellyttää EU:n sisäisten kustannusrakenteiden yhtenäistymistä pitkällä aikavälillä. Se ei voi tapahtua ilman liittovaltiota.

Comments are closed.


WP Login