Kultaiset kädenpuristukset

Julkisuudessa on mm. tänään Iltasanomissa verrattu ahtaajien muutosturvaa johtajien kultaisiin kädenpuristuksiin. Vertailu ei ole kovin kohdallaan, koska asioissa on huomattavia eroja. Johtajien erorahoista sovitaan yleensä työhönottoneuvottelujen yhteydessä eikä jälkikäteen. Suuret yritykset, jotka näitä erorahoja maksavat, headhunttaavat yleensä johtajansa ja silloin ei työehdoista juuri kitsastella.

Johtajia ei myöskään yleensä irtisanota tuotannollisista ja taloudellisista syistä, koska silloin yritys olisi jo konkurssissa. Johtajat saavat yksityisillä lähteä yleensä muista syistä. Nämä syyt saattavat olla sellaisia, että niillä ei lain mukaan voi irtisanoa, mutta sopivalla erorahalla näin voidaan yhteisesti sopien tehdä. Ylimmän johdon tasolla ei myöskään ole työaikalakia, eivätkä monet muutkaan työntekijöitä suojaavat lait päde.

Comments are closed.


WP Login