Viimeinen valssi

Valtioneuvoston orkesteri Matti Vanhasen johdolla esittää meille nyt valssia Kusessa ollaan. Viimeistään nyt pelkästään tämän vuoden sekoilujen perusteella alkaa olla selvää, että meidän edustajiemme tärkein tehtävä on oman etunsa ajaminen. Se menee kansan tarpeiden edelle. Syy ei ole yksinomaan ahneudessa, vaan se on myös tunnustus siitä, että ollaan sellaisten asioiden edessä, joita ei pystytä hallitsemaan. Puuttuu osaamista!

Kanki Kaikkonen ei tiedä paljonko on saanut Nuorisosäätiöltä palkkioita. Jos osaamisen taso on tätä luokkaa, niin miten voi johtaa säätiötä. Kokonaan toinen asia on se, onko verottaja tietoinen näistä palkkioista? Palkkiothan ovat veronalaista tuloa. En ole koskaan tavannut ihmistä, jonka tulot verottaja tietää paremmin kuin hän itse. Olen kyllä tavannut paljon ihmisiä, joiden tulot verottaja luulee tietävänsä paremmin kuin verovelvollinen itse.

Työministeri Anni Sinnemäen yrittäjien verojutut ovat myös osoitus omaa luokkaansa olevasta osaamattomuudesta. Toisaalta Sinnemäki on varmaankin saanut tiedot omalta henkilökunnaltaan ministeriössä ja se on vielä pahempi asia. On varsin yleisesti tiedossa, että työvoimahallinnossa yrittäjiä pidetään huijareina, koska he saavat silloin tällöin avustuksia. Suurin osa yrittäjistä on kuitenkin luku- ja kirjoitustaitoisia ja maksavat hallinnon palkat. Suurin osa yrittäjistä kuitenkin hankkii työllään vähemmän kuin yhdeksän lapsen luku- ja kirjoitustaidoton somaliäiti, joka hankkii yli 4 000 euroa kuukaudessa. Tämä ei tietenkään ole somaliäidin syy.

Vanhasen sekoilut ovat puolestaan väkivaltaa lukuun ottamatta samaa luokkaa Matti Nykäsen kanssa. Ainoa ero on siinä, että Nykäselle julkisuus pukkaa keikkaa, mutta Vanhaselle ei. Kommunismista sanottiin aikoinaan, että aate on hyvä, mutta jätkät pilasi sen. En tiedä, mitä tästä nykyisestä menosta pitäisi sanoa, mutta kyllä ajatus hyvinvointivaltiostakin oli hyvä. Näyttää vaan siltä, että ne jotka vähiten tuottavat jaettavaa, saavat suurimman osan siitä, mitä on jaossa.

Mitä tämä hyvinvointi sitten on? Maassa on ruokajonoja, joita ei teorian mukaan pitäisi olla. Pakolaisia ei näissä jonoissa näy. Yrittämättä olla millään tavoin rasisti, niin kyllä omasta kansasta pitäisi olla ensisijainen huoli. Suomalaiset eivät kuitenkaan halua enää tehdä kaikkia töitä eikä kaikilla palkoilla. Tässä asiassa saa myös ay-liike katsoa peiliin.  Ihmiset muumioituvat asuntoihin. Nyt on myös huomattu, että eläkkeensä jo maksaneita on rangaistava, koska rahat eivät väittämän mukaan riitä. Hullua tässä on se, että suuret ikäluokat olivat jo teini-ikäisiä, kun työeläkejärjestelmä luotiin. Tilastollisesti asia oli jo silloin tiedossa.

Comments are closed.


WP Login