Poliittinen toimintakielto

Kun yrittäjältä katoaa kirjanpito ja muisti pätkii, niin hyvin helposti heilahtaa tuomarin nuija ja seurauksena on liiketoimintakielto. Jos poliitikolta pätkii muisti ja hänen johtamansa säätiöltä on mennyt omat ja avustukset sekaisin, niin ei seuraa juuri mitään. Ainoastaan muut poliittiset turhakkeet silittelevät päätä ja pahoittelevat, kun tuli jäätyä rysänpäältä kiinni. Tätä voi vielä jatkaa ihmettelemällä, että valtakunnan oikeudessakin tuomitut saavat jatkaa poliittista toimintaansa miten tahtovat.

Vielä merkillisemmäksi poliittinen kulttuuri muuttuu Suomessa, kun tähän pakettiin liitetään hallinto-oikeuksien ja KHO:n päätökset, joita ainakaan Jyväskylän kaupungin viranomaiset ja luottamusmiehet eivät näytä noudattavan lainkaan. Lehdistökin on asiasta vaiennut ensi kohun ja pitkän prosessin hyydyttämänä. Tämä antaa suomalaisesta poliittisesta kulttuurista sellaisen kuvan, että laki koskee vain kansaa, ei poliitikkoja ja korkeita virkamiehiä.

Rikoslainkin puolella näyttää kynnys olevan näiden asioiden tutkimiseksi aivan liian korkea ja sanktiot lievän nuhtelun tasoa. Vai onko joku kuullut, että poliitikolle tai virkamiehelle olisi häkki heilahtanut. Vaikeaksi ongelman tekee se, että koska sanktioita ei ole, niin nämä tyypit pääsevät jatkamaan samaa kaavaa eläkkeeseensä asti.

Ehdotankin, että käyttöön otettaisiin poliittinen toimintakielto, josta tulisi myös merkintä rekisteriin. Ei muuta kuin rötöstelijät jäähylle ja pärstät lehtiin.

Comments are closed.


WP Login