AKT on puhunut

AKT:N Timo Räty avasi työmarkkinaneuvottelut ilmoittamalla, että lakkoon mennään tuli mitä tuli. AKT onkin Suomessa selvästi vanha-amerikkalaisen työmarkkinamafian edustaja. Sitä ei kiinnosta lainkaan se, että kotimaisia alan yrittäjiä menee jo nykyisillä ehdoilla nurin kuin heinää. Sitä ei myöskään kiinnosta se, että tätä meno virolaiset ja venäläiset vievät loputkin kuljetusbisnekset suomalaisilta yrittäjiltä.

AKT elää vielä täysillä suljetun talouden aikaa, eikä lainkaan huomaa, että kohta jäsenistö koostuu vain järjestön toimihenkilöistä. Kyllä tällaisena aikana työnantajan ja työntekijän on puhallettava samaan hiileen työpaikkojen ja bisneksen säilyttämiseksi kotimaisena. Tuntemani alan duunarit rekkakuskit ja ahtaajat ovat yleensä reilua perussuomalaista väkeä.

Onkin siksi kysyttävä, onko lakko jäsenien vai ainoastaan liiton johdon eli Timo Rädyn tahto. Rätyhän ei olekaan ollut aikoihin otsikoissa, joten laitetaan lakko päälle ja nimi lehteen. Jos Räty olisi kiekkomiehiä, niin voisi sanoa, että ranteet lukkoon ja nimi lehteen. Toisaalta ahtaajien lakkoahan ei oikein kukaan huomaisikaan, koska satamissa ei liikahda kuin puusta putoava syksyn lehti. Laivoja liikkuu saman verran kuin busseja maalaiskylän raitilla.

AKT:n toiminta palauttaa mieleeni Wällärin aikojen Merimies-Unionin. Wällärin leipähammas olivat jäänmurtajat. Niitä, kun pani lakkoon, niin kyllä kirpaisi varustamoja. Ilmastonlämpeneminen vaan teki Wällärille tepposet. Tuli muutama lämmin talvi, jolloin jäätä ei ollut kuin Perämeren Kemissä. Tavara ajettiin etelän satamiin ja lakko jäi hampaattomaksi. Muistanpa kerran, kun Wälläri laittoi murtajat lakkoon kesälomien aikana. Oli kai dementia iskenyt tai kalenteri hukassa.

Rädyn uhkaus lähentelee jo kiihottamista kansanryhmää eli yrittäjiä vastaan. Tällaiset tyypit pitäisi kutsua kertausharjoituksiin opettelemaan isänmaallisuutta.

Comments are closed.


WP Login