Keskustan Kummisetä

Politiikassa on ollut aina kähmintää ja poliittisesti vahvemmat simputtavat nuorempiaan politiikan kaikilla tasoilla. Pari vuosikymmentä sitten yritettiin muuttaa politiikan suuntaa eduskunnassa vaihtamalla suuri joukko edustajia. Mikään ei kuitenkaan muuttunut. Vanhat jyräsivät uudet kansanedustajat ruotuun, joka siellä oli ollut koko sodan jälkeisen ajan. Systeemit eivät siis parane edustajia vaihtamalla. Ei näytä myöskään auttavan naisten määrän vahva kasvu eduskunnassa.

Erittäin huolestuttavaa sen sijaan on, että puoluesihteerit alkavat pelottelemalla hallita demokratiaa. Siitä ei ole pitkä matka nahkurin orsille. Jos Keskustan tilanne alkaa olla niin epätoivoinen, että siellä puoluetoimistosta yksi henkilö alkaa määrätä, mitä tehdään ja mitä kansanedustajat saavat puhua, niin loppu alkaa olla lähellä. Jos puolueessa puoluesihteeri alkaa ottaa mafiamaisia Kummisedän otteita, on demokratia mennyttä.

Keskustan historia on pitkä ja se on ollut valtiojohtajapuolue niin kauan, että se on ehkä käynyt nuppiin joillekin puolueessa. Nykypäivänä on kuitenkin täysin mahdotonta vaieta asioita kuoliaaksi, vaan kaikki paljastuu ja ilmestyy Netin palstoille. Netissä ihmiset voivat kertoa asioita nimettöminä ja kännykkäkamerat ovat tuliaseitakin vaarallisempia. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kummisedät kaadetaan enemmin tai myöhemmin.

Comments are closed.


WP Login